Международен експерт направи ексклузивен коментар на състоянието на АМ Хемус.Хемус е

...
Международен експерт направи ексклузивен коментар на състоянието на АМ Хемус.Хемус е
Коментари Харесай

Инж. Методи Силиянов: Хемус е опасна и е далеч от стандартите за магистрала

Международен специалист направи ексклузивен коментар на положението на Автомагистрала " Хемус ".

" Хемус " е много надалеч от това да бъде наречена автомагистрала по интернационалните стандарти. Това е доста сериозен проблем и ние не би следвало да го толерираме. Това се получава, тъй като налице има сериозен отвод от интензивно ръководство на транспортната ни инфраструктура. Имаме цялостна бездейност, липса на надзор от страна на АПИ, мощно обвързване със строителните компании ", сподели интернационалният инспектор по пътна безопасност инж. Методи Силиянов в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него " Хемус " е рисков сектор, който заплашва живота и нанася вреди както за бизнеса, по този начин и на обособените хора, които пътуват по нея.

" Има абдикация от ръководство, това би трябвало се промени. За последните 2 години сме създали голям брой отчети, в които повтаряме едно и също - хронични проблеми. Проблемът там е във всичко - като се стартира от настилката, маркировката е под минималните стойности, това е очевидно. За тази автомагистрала дава отговор АПИ. Там има пакет от инженери, които са титулувани, те имат директна отговорност. От Института за пътна сигурност нямаме директна връзка с админите и стопаните. Те отхвърлят отворена полемика за проблематиката ", обясни инж. Силиянов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му тази организация е нефункционираща.

" Тя би трябвало да бъде преструктурирана. Тя би трябвало бъде преместена под шапката на Министерството на превоза, тъй като няма по какъв начин транспортните политики да ги прави една част от експертите, а по-късно различен да ги извършва. Тази обязаност би трябвало да бъде разчупена ", уверен е гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Инж. Силиянов е на мнение, че мантинелите са рискови уреди. В случая АПИ нанася умишлено вреди както на бизнеса, по този начин и на всички клиенти на тази инфраструктура ", акцентира специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР